Etusivu » Palvelut » Talvikunnossapito

Talvikunnossapito

Kun talvikeli yllättää, Suomen Asfalttikorjaus auttaa!

  Jätä seuraavat talvipalvelut meidän huoleksemme

  Kokemuksia Suomen Asfalttikorjauksesta

  Pirkkalan oman kylän asfalttifirma ja sen ammattitaitoiset pojat tekivät asfaltinpaikkaukset sekä halkeamien tiivistykset huoltoaseman pihaan, vielä kun yksi kohta oli jäänyt huomaamatta jo tehdyn työn jälkeen tuli Asfalttikorjaus senkin paikkaamaan pikaisella aikataululla.

  "Saatiin siistit paikkaukset Nesteelle. Seuraavaksi tilaankin mökin pihan asfaltoinnin Suomen Asfalttikorjaukselta."

  Ahti Juusela, Pirkkala

  Kokemuksia Suomen Asfalttikorjauksesta

  Aaltonen jäi pelastuslaitokselta eläkepäiville ja päättikin sen kunniaksi päällystää kotipihansa asfaltilla. Päällystystöitä sivusta seuranneena työhön tyytyväinen Aaro jättikin pienen kiitoslahjan työryhmälle odottamaan kauden loppua. Suomen Asfalttikorjaus kiittää ja toivottaa kaikkea hyvää eläkepäiville!

  ”Ammattimaisesti ja nopeasti saatiin piha siistiksi ja toimivaksi, lisäksi työryhmän miehet huomioivat myös pihan pienet yksityiskohdat”.

  Aaro Aaltonen, Mänttä-Vilppula

  Talvikunnossapito on turvallisuuskysymys

  Alla vastauksiamme asiakkaiden yleisimpiin kysymyksiin

  Miten talvikunnossapito tapahtuu?

  Talvikunnossapito lyhyesti

  Talvikunnossapito tarkoittaa kaikkia vain talvella tehtäviä töitä, joiden avulla tien, pihan tai muun ulkona olevan tilan viihtyisyyttä ja turvallisuutta parannetaan. 

  Talvikunnossapitotöitä ovat esimerkiksi erilaiset pihojen ja kiinteistöjen talvi-aikaiseen kunnossapitoon liittyviä töitä, kuten esimerkiksi lumenpudotus katoilta, lumen kuormaus ja poisvientiä, teiden ja pihojen auraus.

  Suomessa talviolosuhteet ovat ajoittain ankarat ja myös laki edellyttää esimerkiksi teiden avoimena pitämistä.

  Kenen vastuulla talvikunnossapito on?

  Kiinteistönomistaja on aina vastuussa pihateiden ja tonttiliittymien kunnossapidosta. Taloyhtiön talvikunnossapidosta vastaa yleensä huoltoyhtiö.

  Jos sopimuksesi huoltoyhtiön kanssa ei kata talvikunnossapitoa, voit tehdä Suomen Asfalttikorjauksen kanssa sopimuksen kertaluontoisesta urakasta tai jatkuvasta kunnossapidosta.

  Lumityöt voidaan tehdä taloyhtiössä myös talkoovoimin, mutta se voi olla hankalaa esimerkiksi epäaktiivisuuden, osakkaiden huonon kunnon tai osaamattomuuden vuoksi. Lisäksi, haastavampiin tehtäviin, kuten esimerkiksi katolta lumen pudottaminen, liittyy aina omat riskinsä. Ammattilaisella taas tulee aina olla riittävä varustus ja turvalvaljaat valmiina.

  Mitä laki sanoo talvikunnossapidosta?

  Lain mukaan kiinteistön omistajalle kuuluu niin pihateiden kuin tonttiliittymien kunnossapito.

  Kiinteistön omistaja on esimerkiksi lain mukaan vastuussa, jos vieras, vaikka hän olisi kutsumaton, liukastuu pihatiellä tai hänen päälleen tippuu katolta lunta tai jääpuikkoja.

  Lisäksi, pudotettujen lumien sijoittaminen on myös kiinteistön omistajan vastuulla, eikä niitäkään saa siirtää minne tahansa. Palkkaamalla ammattilaisen tiedät, että talvikunnossapidon hommat sujuvat mallikkaasti ja vältyt turhilta lakiselkauksilta!

  Kuinka monta työmiestä talvikunnossapito vaatii?

  Suoritettaviin töihin tarvittava työntekijöiden lukumäärä riippuu kohteen koosta, työtehtävästä ja työmäärästä. Tavallisesti tekemämme kohteet vaativat 3-6 työntekijää.

  Sisältyvätkö matkustuskustannukset hintaan?

  Tarjousliitteellä on eriteltynä kaluston siirtomaksu, tämä riippuu kohteeseen tarvittavan kaluston ja henkilöstön määrästä.

  Mikäli kunnossapitotöiden aikana sattuisi vahinko, kuka sen korvaisi?

  Me olemme vastuussa kaikista talvikunnossapitotöiden aikana aiheuttamistamme vahingoista. Vahinkoja tapahtuu todella harvoin ja meiltä löytyy niiden varalle tarpeelliset vakuutukset.

  Voinko tehdä itse osan talvitöistä, vaikka tilaisinkin teidän palveluita?

  Kyllä voit. Yleensä sovimme aina asiakkaan kanssa tarkoin tekemämme palvelun laajuudesta. Esimerkiksi pihojen kolaukset ja/tai auraukset voi tehdä huoletta itse, vaikka me puhdistaisimme katot lumesta ja kuormaiseimme sekä veisimme lumet pois.

  Milloin talvikunnossapito kannattaa ulkoistaa?

  Millloin on aika tilata talvikunnossapitoa?

  Talvikunnossapidon palveluita kannattaa tilata silloin, kun huoltoyhtiö tai muu kiinteistöstä huolehtiva taho ei niistä huolehdi.

  Hyvänä yleisohjeena voidaan sanoa, että lumenpudotukselle on tarve, kun katolla on paljon lunta tai katon reunoissa näkyy jääpuikkoja. Yksi selkeä merkki tarpeesta on myös se, kun lunta tippuu jo valmiiksi katolta.

  Lumen kuormaukselle ja poisviennille on usein tarve, kun pihalla on turhia lumikasoja aurauksen seurauksena ja jopa aurauksen ja muun liikenteen tiellä.

  Lumen auraukselle tarve syntyy luonnollisesti kun on lunta tullut ja sitä ei ole aurattu.

  Mistä tietää tarviiko katolta pudottaa lunta?

  Lumenpudotukselle on usein tarve, kun katolla näkyy silmämääräisesti paljon lunta tai katon reunoissa näkyy jääpuikkoja. Yksi selkeä merkki tarpeesta on se, että lunta tippuu jo valmiiksi katolta.

  Talvikunnossapito urakkana vai sopimus?

  Talvikunnossapitoa voidaan tehdä yksittäisinä töinä, kun halutaan esimerkiksi aurata tai pudottaa lunta katolta poikkeuksellisen lumimyräkän jälkeen.

  Suositeltavaa on kuitenkin jatkuva talvi-huoltosopimus, joka ratkaisee asiakkaan murheet kunnossapidon osalta koko talven ajaksi.

  Esimerkiksi lumenpudotuksesta voidaan tehdä sopimus, jossa lumet pudotetaan tarvittaessa, mutta lumimassaa tarkkaillaan aina tarvittaessa, joko oma-aloitteisesti tai kutsuttaessa, ja sesongin lopussa vielä tarkastamme katon kunnon!

  Paljonko talvikunnossapito maksaa?

  Talvikunnossapitoon liittyvien töiden hinnoittelu

  Kiinteistöjen ja rakennusten talven aikaiseen kunnossapitoon tehtävät työt hinnoitellaan jokaisen kohteen työtarpeen mukaan erikseen. Hinnoittelua varten tarvitsemme mm. piha-alueiden ja kattojen pinta-alan, katon korkeuden ja tiedon tarvitseeko lumi kuljettaa pois.

  Hinnat talvikunnossapidossa on lähes aina tuntiperusteisia, eli koneista ja työntekijöistä laskutetaan tuntiperustein.

  Asuinkiinteistöt

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat talvikunnossapidon ammattilaiselta heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella.

  Isännöitsijät ja taloyhtiöt

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat meidän ammattilaiselta heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Voit myös jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella.

  Teollisuus- ja yritysasiakkaat

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat meidän ammattilaiselta heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Voit myös jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella.

  Saako talvikunnossapidosta kotitalousvähennystä?

  Talvikunnossapidon palvelut kuuluvat luonnollisesti kotitalousvähennyksen piiriin silloin, kun asiakkaana on kotitalous. Se tarkoittaa sitä, että tehdyn urakan työn osuudesta voidaan vähentää 40 % verotuksessa. Maksimisumma on 2 250 euroa henkilöltä ja omavastuu 100 euroa.

  Miten löydän yrityksen, joka tekee laadukasta ja luotettavaa jälkeä?

  Suomen Asfalttikorjaus tekee kaikki työt 100% laatutakuulla

  Työntekijöistämme kaikki ovat asianmukaisesti koulutettuja sekä ammattitaitoisia suomalaisia. Annamme tekemälle työllemme aina 100% laatutakuun.

  Jos ette ole tyytyväinen tekemäämme työn jälkeen, teemme veloituksetta tarvittavat korjaustyöt, kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

  Luotettavalla yrityksellä on usein paljon tyytyväisiä asiakkaita

  Olemme tehneet talvikunnossapitotöitä muun muassa seuraavissa kohteissa:

  Katso kaikki referenssimme täältä

  Kotitalousvähennys talvikunnossapito -töistä

  Kotitalousvähennystä voi hakea kaikista asunnon perusparannus- ja kunnossapitotöistä.

  Vuonna 2021 kotitalousvähennyksen voi hakea 2250 euroon asti henkeä kohden ja 4500 euroon asti saman talouden jakavia puolisoita kohden. Kotitalousvähennyksenä pystyt vähentämään 40 % talvikunnossapitoon liittyvästä työn hinnasta. Autamme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

  Miksi valita Suomen Asfalttikorjaus Oy?

  Me pidämme huolta, ettei lunta tule tupaan!

  Talven työt, kuten lumen auraukset ja pudotukset, ovat monelle omakotitaloasujalle ja kiinteistön haltijalle liiankin tuttuja. Jos haluat käyttää vapaa- tai työaikasi mielekkäämmin ja silti varmistua talvikunnossapidon asianmukaisesta hoidosta, pyydä meiltä tarjous. Hoidamme kaikki talvikunnossapidon työt Tampereella ja Pirkanmaalla laadukkaasti.

  Vaikka suomalaiset katot kestävät pääosin hyvin suurtakin lumikuormaa, lumenpudotuksella luodaan turvallinen ja miellyttävämpi ilmapiiri ja parhaimmillaan ehkäistään vakavia turvallisuusriskejä toteutumasta, kuten esimerkiksi lumen tai jääpuikon putoamisen aiheuttama henkilö- tai omaisuusvahinko.

  Auraus ja lumen kuljetus vaativat järeää kalustoa, jollaisen vuokraaminen voi tulla kalliiksi, mikäli tarvetta on useammin. Ammattiavulla homma hoituu siististi, kun suuria kinoksia ei tarvitse jättää tontilla tielle.

  Kiinteistön haltija on vastuussa siitä, että kukaan ei loukkaa itseään liukkaalla pihapolulla! Ammattivälineillä liukkaista pinnoista tulee kävelijäystävällisiä nopeasti ja tehokkaasti.

  Talvikunnossapito kokemuksella

  Tilaa apu Suomen Asfalttikorjaukselta, jonka osaaminen ja kalusto riittää vaativiinkin talvikunnossapidon tarpeisiin. Me pidämme huolen, ettei asiakkaalle tule lunta tupaan!

  Jätä soittopyyntö