Etusivu » Palvelut » Asfaltointi

Asfaltointi

Onko pihan tai tien asfaltointi ajankohtainen? Jätä soittopyyntö, niin palaamme asiaan pikimmiten!

  Pihan tai tien asfaltointi ammattitaidolla

  Kokemuksia Suomen Asfalttikorjauksesta

  Pirkkalan oman kylän asfalttifirma ja sen ammattitaitoiset pojat tekivät asfaltinpaikkaukset sekä halkeamien tiivistykset huoltoaseman pihaan, vielä kun yksi kohta oli jäänyt huomaamatta jo tehdyn työn jälkeen tuli Asfalttikorjaus senkin paikkaamaan pikaisella aikataululla.

  "Saatiin siistit paikkaukset Nesteelle. Seuraavaksi tilaankin mökin pihan asfaltoinnin Suomen Asfalttikorjaukselta."

  Ahti Juusela, Pirkkala

  Kokemuksia Suomen Asfalttikorjauksesta

  Aaltonen jäi pelastuslaitokselta eläkepäiville ja päättikin sen kunniaksi päällystää kotipihansa asfaltilla. Päällystystöitä sivusta seuranneena työhön tyytyväinen Aaro jättikin pienen kiitoslahjan työryhmälle odottamaan kauden loppua. Suomen Asfalttikorjaus kiittää ja toivottaa kaikkea hyvää eläkepäiville!

  ”Ammattimaisesti ja nopeasti saatiin piha siistiksi ja toimivaksi, lisäksi työryhmän miehet huomioivat myös pihan pienet yksityiskohdat”.

  Aaro Aaltonen, Mänttä-Vilppula

  Asfaltointi on takuuvarma pihan tai tien päälyste

  Alla vastauksia asiakkaidemme yleisimpiin kysymyksiin

  Miten asfaltointi tehdään käytännössä?

  Asfaltoinnista yleisesti

  Asfaltointi on kulutusta kestävä ja varma tapa päälystää niin tiet kuin pihatkin. Ennen asfaltin levittämistä päällystettävän alueen alle tehdään aina ensin kantava pohja, koska asfaltti ei itsessään muodosta kantavaa pohjaa. Se toimii ainoastaan pintana.

  Pohjatyöt ovat tärkeä ensimmäinen osa pihan tai tien pinnoitusta, sillä mikäli pohjatyötä ei tehdä kunnolla, saattaa asfaltoitu pinta painua kasaan kuorma-auton tai jopa kevyemmän henkilöauton renkaan alla.

  Alta pääset lukemaan lisätietoja asfaltoinnista sekä tietoa mitä asfaltointi maksaa.

  Tarkempi kuvaus asfaltoinnista

  Pihaa tai tietä asfaltoidessa hyvin tehty pohja on kaiken a ja o! Pohjatöiden laajuus riippuu asfaltoitavasta alueesta. Omakotitalon pihaa asfaltoidessa pohjustusta varten kaivettava syvyyden tarve on yleisesti pienempi kuin esimerkiksi järeämmälle kalustolle, kuten rekoille, tarkoitetulla parkkipaikalla.

  Suomessa pohjatöiden suunnittelussa ja toteutukessa on otettava huomioon routa, joka vahingoittaa maata. Mikäli sääolosuhteita ei oteta tarkkaan huomioon, voi asfaltti painua kasaan huomattavasti nopeammin.

  Pohjatöitä tehdessä muotoilemme ja tiivistämme piha-alueen murskepohjan ja otamme huomioon pihan kaadot, jotta vedet saadaan kulkeutumaan oikeisiin paikkoihin. Asfaltointiin kuuluu aina 0-5cm tasausmurske joka viimeistelee pohjan.

  Mikäli asfaltoitavassa kohteessa ei ole kantavaa kiviaineskerrosta, teemme massanvaihdon. Tämä tehdään poistamalla päälystettävältä alueelta tarpeeksi pintamaata, joka korvataan kiviaineskerroksella. 

  Seuraavaksi kaivetun alueen pohjalle asennetaan suodatinkangas, joka eristää asfaltin alle tulevien maa-ainesten kerrokset. Suodatinkangaan päälle tulee karkeampi kalliomurske, joka toimii kantavana kerroksena ja sen päälle vielä hienompi kalluomurske, jolla pohja saadaan muotoiltua ja tiivistettyä tasaiseksi. Pohjan tiivistäminen on tärkeä työvaihe, jotta asfaltti pysyy hyvässä kunnossa ympäri vuoden eikä pääse painumaan kasaan.

  Miten asfalttipäällyste levitetään?

  Pohjatöiden ja tiivistyksen jälkeen asfalttimassa levitetään pohjustetun alueen päälle. Suuret alueet levitetään asfalttilevittimellä. Pienemmille alueille, joihin levitin ei mahdu, levitystyö tehdään käsin. Asfaltti on käyttövalmis heti, kun päälyste on jäähtynyt.

  Lue lisää meidän työtavoista ja hinnoittelusta alta. 

  Kuinka monta työmiestä asfaltointi-työmaa vaatii?

  Suoritettaviin töihin tarvittava työntekijöiden lukumäärä riippuu kohteen koosta, työtehtävästä ja työmäärästä. Tavallisesti tekemämme kohteet vaativat 3-6 työntekijää.

  Sisältyvätkö matkustuskustannukset hintaan?

  Tarjousliitteellä on eriteltynä kaluston siirtomaksu, tämä riippuu kohteeseen tarvittavan kaluston ja henkilöstön määrästä.

  Mikäli asfalttitöitä tehdessä sattuisi vahinko, kuka sen korvaisi?

  Me olemme vastuussa kaikista työmaidemme aikana aiheuttamistamme vahingoista. Vahinkoja tapahtuu todella harvoin ja meiltä löytyy niiden varalle tarpeelliset vakuutukset.

  Voiko pihan asfaltin poistaa tarvittaessa?

  Asfaltti voidaan poistaa joko käsin, kuormaajalla tai kaivinkoneella. Teemme yleisesti asfaltin poistamisen bobcat-kuormaajalla tai kaivinkoneella, mutta joissain kohteissa   poisto tehdään jyrsimällä. Tapaan vaikuttaa työmaan laajuus, sekä asfaltin paksuus ja mitä poistamisen jälkeen alueelle on suunniteltu tehtävän.

  Asfaltin poistaminen aloitetaan sahaamalla asfalttisahalla haluttu poistettava alue, jonka jälkeen se kuoritaan pois kuormaajalla tai kaivinkoneella. Asfaltinpalat nostetaan kuorma-auton lavalle. Viimeisenä asfaltti kuljetetaan asfalttiasemalle, joka ottaa käytetyn asfaltin vastaan, rouhii sen ja sekoittaa uuden massan joukkoon. Näin saadaan ilmastoystävällisempää massaa.

  Voiko asfalttityöt tehdä itse?

  Emme suosittele asfalttitöiden tekemistä itse, sillä laadukkaseen lopputulokseen tarvitaan asianmukaiset työvälineet, lisäksi asfalttimassan saatavuus on vaikeaa. Pahimmassa tapauksessa pieleen mennyt asfalttipinta joudutaan poistamaan ja koko työ tekemään uudestaan, näin ollen kustannukset nousevat.

  Miten asfalttia huolletaan ja sen kuntoa ylläpidetään?

  Asfaltin elinikä on 10-40 vuotta riippuen siihen kohdistuvasta kulutuksesta, myös suomen talvi lyhentää päällysteen ikää. Päällysteen kunnosta huolehtiminen lisää sen käyttöikää. Tämän vuoksi jokaisen asfaltoidun kohteen omistajan tai kunnossapidosta vastaavan henkilön tulisi tehdä vuosittain asfalttipäällysteen kuntotarkastus.

  Olemme kirjoittaneet aiheesta kattavan blogikirjoituksen, jonka pääset lukemaan täältä.

  Milloin asfaltointi on ajankohtaista?

  Kannattaako kotipihaan hankkia asfaltti?

  Asfaltti on oivallinen valinta myös omakotitalon tai muun asuinkiinteistön pihaan. Se on kertainvestointi, joka laadukkaasti tehtynä maksaa itsensä takaisin helppohoitoisuutena, pitkäikäisyytenä ja kiinteistön arvonnousuna. Jos olet harkinnut kotipihan asfaltointia, tutustu omakotiasiakkaidemme kokemuksiin ja kysy lisää tai pyydä tarjous!

  Mistä tietää, että asfaltti pitää uusia?

  Kuten sanottu, asfaltti on pitkäikäinen päällyste, mutta joskus sekin pitää uusia. Tässä vaiheessa kannattaa miettiä, että riittääkö kohteeseen asfaltinpaikkaus- ja korjaustyöt vai tehdäänkö asfaltointi kokonaan uudelleen.

  Mikäli asfaltointi tehdään uudelleen, voi sen joissain tapauksissa tehdä vanhan asfaltin päälle, vaihtoehtoisesti vanha asfaltti poistetaan ja tarvittaessa tehdään pohjatöitä uudelleen ennen uuden asfaltin levitystä.

  Mitä pitää ottaa huomioon asfalttiurakoitsijaa valitessa?

  Asfalttiyritystä valitessa kannattaa tutustua ensin firman referensseihin. Kun valitset kokeneen yrityksen, joka esittelee työnsä jälkeä ammattiylpeydellä, tiedät, että kyseessä on laadukas toimija. Suomen Asfalttikorjaus tekee yli 200 kohdetta vuodessa. Tutustu meidän tekemiin kohteisiin referenssisivulla!

  Kuinka paljon asfaltointi maksaa?

  Asfaltoinnin hinnoittelu ja asfaltin neliöhinta

  Asfaltointi hinnoitellaan jokaisen kohteen koon ja tarpeen mukaan erikseen. Hinnoittelua varten tarvitsemme mm. asfaltoitavan alueen pinta-alan ja sijainnin.

  Saat työlle aina kokonaishinta-arvion, joka sisältää sopimuksessa sovitut työt ja kalustonsiirtomaksun eriteltynä.

  Varsinkin kotipihan asfaltointia suunnittelevalle asfalttiurakan hinta on epäilemättä tärkeä valintakriteeri. Asfaltoinnin hintaa ei voi määritellä yleisluontoisesti, sillä jokainen projekti on uniikki. Meiltä saat nopeasti kilpailukykyisen tarjouksen, ja pysymme aina tarkasti budjetissa.

  Asfalttitöiden tarkan hinnan saat kysymällä tarjouksen. Tai vaihtoehtoisesti voit kokeilla hintalaskuriamme.

  Omakotitalot ja asuintalot

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella tai kokeilla hintalaskuriamme.

  Hommat sujuvat aina laadukkaasti ja tehokkaasti, budjettia ja aikataulua kunnioittaen. Tutustu referensseihin ja kysy lisää.

  Isännöitsijät ja taloyhtiöt

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella tai kokeilla hintalaskuriamme.

  Hommat sujuvat aina laadukkaasti ja tehokkaasti, budjettia ja aikataulua kunnioittaen. Tutustu referensseihin ja kysy lisää.

  Liikekiinteistöt ja yritysasiakkaat

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella tai kokeilla hintalaskuriamme.

  Hommat sujuvat aina laadukkaasti ja tehokkaasti, budjettia ja aikataulua kunnioittaen. Tutustu referensseihin ja kysy lisää.

  Saako asfaltoinnista kotitalousvähennystä?

  Asfalttityöt kuuluvat luonnollisesti kotitalousvähennyksen piiriin silloin, kun asiakkaana on kotitalous. Se tarkoittaa sitä, että tehdyn urakan työn osuudesta voidaan vähentää 40 % verotuksessa. Maksimisumma on 2 250 euroa henkilöltä ja omavastuu 100 euroa.

  Miten löydän yrityksen, joka tekee laadukasta ja luotettavaa jälkeä?

  Suomen Asfalttikorjaus tekee kaikki työt 100% laatutakuulla

  Työntekijöistämme kaikki ovat asianmukaisesti koulutettuja sekä ammattitaitoisia suomalaisia. Annamme tekemälle työllemme aina 100% laatutakuun.

  Jos ette ole tyytyväinen tekemäämme työn jälkeen, teemme veloituksetta tarvittavat korjaustyöt, kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

  Kotitalousvähennys asunnon perusparannus- ja kunnossapitotöistä

  Kotitalousvähennystä voi hakea kaikista asunnon perusparannus- ja kunnossapitotöistä.

  Vuonna 2021 kotitalousvähennyksen voi hakea 2250 euroon asti henkeä kohden ja 4500 euroon asti saman talouden jakavia puolisoita kohden.

  Kotitalousvähennyksenä pystyt vähentämään 40 % työn hinnasta. Autamme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

  Miksi valita Suomen Asfalttikorjaus Oy?

  Asfaltointi on meidän ydinosaamista!

  Asfaltti on hyvin kestävä materiaali pinnoittamaan alueita, joista halutaan helppohoitoisia ja pitkäikäisiä. Asfaltti kestää hyvin kovempaakin kulutusta, mutta soveltuu erinomaisesti myös piha-alueiden päällystämiseen asutusalueilla, kuten omakoti- ja rivitalojen pihoilla.

  Asfaltti kestää sekä mekaanista että kemiallista kulutusta. Se kestää lieviä happoja ja emäksiä sekä kumirenkaiden kulutusta. Nastarenkaiden ja haasteellisten sääolojen yhteisvaikutus edesauttaa asfaltin kulumista, mutta piha-alueilla ja parkkipaikoilla tällainen kulutus on vähäisempää ajonopeuksien ja liikennemäärien ollessa maltillisia.

  Onnistuneen asfaltoinnin kulmakivenä toimivat hyvin tehdyt pohjatyöt, joilla on valtava vaikutus lopputulokseen. Jokaisella pohjatyökerroksella on oma tärkeä merkityksensä pinnoitteelle. Me Suomen Asfalttikorjauksella hoidamme pohjatyöt laadukkaasti niin, että lopputuloksena saadaan kaunista ja tasaista asfalttipintaa. Tutustu referensseihimme, kokeile hintalaskuriamme tai pyydä tarjous!

  Asfalttityöt kokemuksella

  Alkavatko pihan asfalttityöt tulemaan ajankohtaiseksi? Laadukkaasti asfaltoitu piha parantaa kiinteistösi arvoa ja lisää käyttömukavuutta.

  Jätä soittopyyntö