Helsingin kaupungilla on käynnissä Pasilan ja Ilmalan alueella Ilmalan raitiotieyhteys -rakennusurakka. Urakan päätoteuttajana toimii GRK Infra Oy. Asfaltoinneista vastaa GRK Road Oy. Urakan tarkoituksena on alueen liikenneyhteyksien parantaminen ja mm. 9-raitiovaunulinjan jatkaminen Ilmalan torille.

Suomen Asfalttikorjaus Oy on mukana toteuttamassa urakkaa pienemmällä Ammann AFW 150-2 asfalttilevittäjällä. Levittäjän avulla asfaltoidaan aluksi Radiokadulla ratikkakiskojen keskikaistoja, joihin isommat levittäjät eivät mahdu. Suomen Asfalttikorjaus Oy:n Ammann levittäjä soveltuu erittäin hyvin juuri tällaisiin ahtaisiin väleihin. Työmaan edetessä tarkoituksena on asfaltoida myös muilla työmaan vaiheilla, aina sen valmistumisen mukaan. 

Tarkoituksena on tulevaisuudessa toteuttaa yhteistyökumppaneidemme kanssa asfaltointeja Ammannin levittäjällä myös muissa kohteissa GRK:n Ilmalan työmaan lisäksi, joihin pientä levittäjää tarvitaan omien työkohteidemme lisäksi.

Ammann AFW 150-2 kokoluokan levittäjiä on Suomessa vain muutama, jonka vuoksi myös valtakunnalliset suuret toimijat käyttävät meidän ammattitaitoamme usein omissa projekteissaan! 

Ilmalan raitiolinja työmaan asfaltointi
Raitiovaunulinjaa

Pasilan kautta Ilmalaan rakenteilla oleva raitiotie on jatkoa nykyiselle 9-linjalle. Ratikoiden päätepysäkit tulevat olemaan uudella Ilmalantorilla, joka rakennetaan Ilmalan aseman viereen. Raitiotien rakentamisen yhteydessä uusitaan Pasilankadun ja Radiokadun kunnallistekniikkaa, kuten vesiputkia, viemäreitä ja kaapeleita.

Ratikkalinjan jatkon myötä alueen liikenneyhteydet paranevat. Myös kävely ja pyöräily tulevat olemaan entistä turvallisempaa ja viihtyisämpää, sillä Radiokadulle tehdään projektin yhteydessä myös yksisuuntaiset pyörätiet.

Lisää työmaasta ja Ilmalan raitiovaunuyhteydestä voit lukea:

https://www.grk.fi/ilmalan-ratikka/

https://www.uusipasila.fi

Vastaamme mielellämme kysymyksiin työmaata koskien. Jos sinulla heräsi kysyttävää, ota yhteyttä!