Asfaltointikausi on päättynyt ja talvi saattaa tuoda asfalttipintoihin omat haasteensa. Jos asfaltissa on ollut halkeamia tai reikiä, joita ei ole päällystetty ennen talven tuloa, voi se johtaa pahimmassa tapauksessa vesivahinkoon ja isompaan pihamaan remonttiin. Halusimme tehdä pienen muistutuksen asfalttipihojen omistajille ja kiinteistöjen hoitajille seuraavaa kautta ajatellen siitä, miten välttyä isommilta vahingoilta ja kalliimmalta remontilta.

Miksi asfalttihalkeamat kannattaa tiivistää mahdollisimman pian?

Mikäli kotisi tai kiinteistösi pihalla on halkeamia asfaltissa, suosittelemme niiden paikkaamista ensi tilassa, ettei:

  • Vesi pääse asfaltin läpi vaurioittamaan pohjarakenteita
  • Halkeamista lähde purkautumaan suurempia reikiä.

Pahimmillaan asfalttihalkeamista seuraa routavaurioita, kun vesi pääsee pohjarakenteisiin ja jäätyy talven tullessa. Tällöin yleensä reikiä alkaa tulemaan lisää ja joudutaan uusimaan koko asfaltti.

Halkeamien tiivistys on siis hyvä tapa ehkäistä suuremmat korjaustarpeet ja pitää yllä asfalttipinnan käyttöikää. Suuret halkeamat ja reiät taas aiheuttavat turvallisuusriskejä ja ovat myös huomattavammasti kalliimpia korjata.

Mihin tarkoitukseen Asfalttihokkalista tehdään?

Asfalttiholkkalista on pihan asfaltin ja sokkelin väliin tehtävä asfalttilista, joka estää veden pääsyn rakennuksen rakenteisiin. Holkkalistoja tehdään asfaltoituihin sekä kiinteistöjen että taloyhtiöiden pihoihin.

Nyt on hyvä aika tehdä havainnot oman pihan tilanteesta ja varautua seuraavaa talvikautta ajatellen. Mikäli olet talven aikana huomannut pihan asfaltissa puutteita tai ongelmakohtia, laita meille viestiä tai soita suoraan numeroon 0400 734 791. Annamme sinulle mielellämme lisätietoja ja tarjouksen.

Voit myös kokeilla hintalaskuriamme, joka antaa hinta-arvion asfalttityöllesi heti.

Sivustomme käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.